Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Мекици»Мекици по тракийски

Мекици по тракийски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Мекици по тракийски
Снимка: Ж Жечева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
"Събудете онези, които обичате с топли мекици по тракийски, защото това е най-вкусното обяснение в любов"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • вода - 100 мл
  • захар - 10 г
  • олио - 200 мл
  • сирене - 100 г
  • мая - 5 - 10 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - 60 г
  • кисело мляко - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към част от пресятото брашно добавете захарта и размитата със затоплена вода мая.

Полученото рядко тесто се слага на топло място при температура 30 градуса.

След като втаса, към него се прибавят разбитите с киселото мляко яйца, солта и останалите брашно и вода.

Към приготвеното меко тесто прибавете натрошеното сирене. Отново замесете и от тестото разточете дебела кора, която се изрязва с помощта на нож или стъклена чаша.

Изпържете мекиците в олиото. Сервирайте ги топли, поръсени с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: