Начин на приготвяне
Замесете меко тесто от пресятото брашно, яйцето, солта и малко вода. Готовото гладко тесто разточете и изрежете кръгчета с чаша или формичка.
Равиолите се пълнят с желаната от вас плънка - едно кръгче се намазва с разбит белтък, слага се плънка в средата, отгоре се слага второ кръгче и краищата им се прищипват.
За плънка на равиолите може да използвате остатъци от варено или печено месо, което се смила, запържва в мазнина заедно с нарязан лук.
Подправя се със сол, пипер и се разбърква с 1 яйце.
Вече готовите равиоли пускайте в кипяща леко подсолена вода и варете за около 5-10 минути.
Може да ги поднесете със супа или със сос по избор.
Равиолите с домашно тесто са готови.