Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Равиоли с домашно тесто

Равиоли с домашно тесто

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Равиоли с домашно тесто
Снимка: Калина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Веднъж опитали тези равиоли, за цял живот ще станете фенове на домашната паста"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • вода - малко
  • белтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от пресятото брашно, яйцето, солта и малко вода. Готовото гладко тесто разточете и изрежете кръгчета с чаша или формичка.

Равиолите се пълнят с желаната от вас плънка - едно кръгче се намазва с разбит белтък, слага се плънка в средата, отгоре се слага второ кръгче и краищата им се прищипват.

За плънка на равиолите може да използвате остатъци от варено или печено месо, което се смила, запържва в мазнина заедно с нарязан лук.

Подправя се със сол, пипер и се разбърква с 1 яйце.

Вече готовите равиоли пускайте в кипяща леко подсолена вода и варете за около 5-10 минути.

Може да ги поднесете със супа или със сос по избор.

Равиолите с домашно тесто са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка: