Пилаф с овнешко

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Пилаф с овнешко1 / 2
16/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10-12

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1.2 кг
  • ориз - 1 1/4 ч.ч.
  • лук - 2 - 3 гл.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • стафиди - 1/2 ч.ч.
  • канела - на вкус
  • карамфил - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме овнешкото месо на средно големи парчета. Почистваме и измиваме oриза, нарязваме лука на дребно.

В затоплена мазнина изсипваме лука да се задуши с малко вода. Прибавяме и месото да се задуши за десетина минути.

След това слагаме ориза, стафидите, 2 1/2 ч.ч. вода и сол. Подправяме с канела и карамфил.

Похлупваме ястието плътно с капак, намазан с тесто и го оставяме да ври на тих огън за около час. Готовото овнешко се прехвърля в тавичка и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: