Панирано пиле по селски

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
513
8
146
24/11/2014
"Казали сме и ще го повторим - най-вкусните ястия се приготвят на село. Наздраве за това "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 097
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 пиле
  • мазнина
  • брашно - за овалване
  • яйца - 3 - 4 разбити
  • галета - за овалване
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното пиле нарежете на парчета, удобни за паниране.

Всяко парче пилешко се потапя в мазнина, овалва се брашно, след това в разбити яйца и накрая се овалва в смес от брашното с червен пипер.

Парчетата се пускат в съд със сгорещена мазнината и се пържат да апетитен и равномерен загар.

Не слагайте вече изпържените парчета пилешко едно върху друго, за да не падне панировката.

Поднесете панираното пиле със сосове, салата или картофено пюре.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар