Начин на приготвяне
Сложете почистеното пиле от кожата в тенджера със студена и посолена вода и поставете на котлона. Добавете нарязаните на ситно морков, корен целина и лук. След като заври, премахнете образувалата се пяна и намалете на слаб огън. Свареното пиле обезкостете на малки късчета месо, а бульона запазете.
В тиган разтопете маслото и запържете накъсаното месо до лек златист цвят и го преместете в чиния.
В купа направете застройката, като смесите разбитите яйца с киселото мляко и препеченото брашно, разбъркайте до гладка еднородна смес.
Добавете към застройката няколко черпака от горещия бульон до уравновесяване на температурите в двата съда и сипете застройката към бульона.
Прибавете и запърженото месо, лимоновия сок и разбъркайте, след като заври, отнемете тенджерата от огъня. Преди сервиране поръсете фрикасето с черен пипер и ситно нарязан магданоз на вкус.
Коментари