Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Пиле по селски в глинен гювеч

Пиле по селски в глинен гювеч

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пиле по селски в глинен гювеч1 / 2
03/02/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6-8
"Идеалната пилешка запеканка за вашата трапеза. Месото приготвено в глинен съд става още по ароматно, крехко и вкусно. Вижте сам"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 бр.
  • картофи - 500 гр.
  • чушки - 1 средно голяма червена чушка
  • гъби - 200 гр.
  • лук - 2 - 3 глави
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • целина - 2 стръка
  • дафинов лист - 2 листа
  • олио - 3 с.л.
  • бяло вино - 1 в. ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 гр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на порционни парчета и се овкусява. Олиото се загрява в дълбок тиган и парчетата пилешко се запържват до златисто, след което се прехвърлят в глинен гювеч.

Лукът и чушката се нарязват на едро и се задушава в мазнината, в която е пържено пилето. Добавят се нарязаните на едро моркови (на колелца), след това се сипват гъбите, също нарязани на едри парчета, и се задушават. Добавят се картофите, нарязани на колелца.

В доматеното пюре се сипва брашното, разбърква се и се разрежда с малко вода и се сипва в гювеча.

Ястието се пече в гювеча във фурна около час и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
512
42
37
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivan Petrov
Ivan Petrov
Много не пълна и не ясна рецепта ....3.1/2 е 0тценката ми..
27.11.2016 18:44
3