Ябълков мармалад

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
28/11/2014
"На всяка изядена прясна ябълка се падат две ябълки, които трябва да се превърнат във вкусен ябълков мармалад "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 313
  • Преглеждания за месеца2136
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ябълки - количество по желание
  • захар - 250 г на 500 г готово пюре
* мерки и количества
Мармалад

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на парченца ябълките, без да ги белите. Сложете ги да се варят с вода, докато омекнат напълно.

След това ги направете на пюре. Отмерете го и на всеки 500 г пюре добавете по 250 г захар.

Сложете ябълковото пюре и захарта да се варят, докато се получи гъст мармалад.

Разсипете го горещ в бурканчета, затворете и обърнете с капачките надолу.

Стъклен буркан за сладко - 7 х 9 см
За вашата зимнина препоръчваме:
Стъклен буркан за сладко - 7 х 9 см
3.90 лв.
Виж ››

Сладкото никога не е в безопасност от изяждане, но за неговото качество и годност този стъклен буркан гарантира

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар