Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Фалафаел (Хапки с грах)

Фалафаел (Хапки с грах)

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Фалафаел (Хапки с грах)1 / 2
29/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • грах - 250 г изсушен
  • зелен лук - 4 стръка
  • чесън - 2 скилидки счукан
  • магданоз - 1/2 ч.ч. скълцан ситно
  • мента - 1/4 ч.ч. нарязана ситно, може и джоджен
  • кориандър - 1/2 ч.ч. ситно нарязан
  • кайенски пипер - 1/4 ч.л.
  • кимион - 2 ч.л. смлян
  • кориандър - 2 с.л. смлян
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете граха за 1 нощ в студена вода. След това го отцедете и го смесете с лука, чесъна, магданоза, кориандъра, кайенския пипер, както и с бакпулвера и солта.

Пасирайте сместа за около 40 секунди и я оставете за 2 часа в хладилник, без да я покривате.

Извадете сместа, гребвайте по 2 с.л. от нея и оформяйте с влажни ръце кюфтенца. Пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина във фритюрник, докато добият кафевикав цвят.

Отцеждайте ги върху решетка с кухненска хартия отдолу и ги поднесете горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Това ли са фалафелите всъщност? Яла съм в дюнерджийниците, но не разбрах от какво е.
09.05.2016 08:34