Начин на приготвяне
Пилешките бутчета почистете от кожата и костите и ги нарежете на парчета с големина около 2.5 см. Поръсете месото със сол и черен пипер.
Добавете към него червения пипер, чесъна, киселото мляко и лимоновия сок и добре разбъркайте. Покрийте с фолио купата и оставете да престои 1 нощ в хладилник.
На следващия ден нанижете парчетата пилешко на шишове, като леко ги подсушите. Намажете ги с олио и сложете да се пекат на загрят грил за 5-6 минути, като редовно ги обръщате.
Запечете питките хляб по 1 минута от всяка страна. Намажете ги с чеснова майонеза или чеснов сос, сложете от месото и домат с червен лук. Завийте плътно и нарежете на 2, преди да поднесете.
Ако използвате джоб питки, намажете ги отвътре и ги напълнете.