Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши със скариди

Суши със скариди

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Суши със скариди1 / 3
02/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
50 бр.
"Искате ли да смаете гостите с кулинарните си умения? Това е вашата рецепта, това е вашият шанс"

Необходими Продукти

  • скариди - 10 бр. големи
  • риба - 20 парченца риба
  • ориз - 2 ч.ч. кръгъл
  • оцет - 2 - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • хрян - 1 корен, настърган
  • нори - 6 бр. кори
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако използвате замразени скариди, потопете ги във вода, за да омекнат. Почистете ги внимателно, като махнете опашките. Всяка скаридка нарежете по дължина от вътрешната страна и разтворете. Нарежете рибата на малки парченца.

Сварете ориза в точно 2 ч.ч. вода, като го кипнете и намалите огъня на петата минута. Оставете да ври 10 минути, след което изключете котлона и оставете още 10 минути - трябва оризът напълно да уври.

Смесете оцета, захарта и солта и разбъркайте в сварения ориз с дървена лъжица най-добре. Покрийте ориза с влажна кърпа и оставете за 1-2 часа.

С влажни ръце вземайте от изстиналия ориз и разпределяйте на равен пласт върху норито. Сложете в единия край плънката от скариди, малко хрян и риба и завивайте на стегнато руло. Рулата се режат на малки хапки суши и се поднасят със соев сос.

Може да приготвите сушито без кори нори, като оформяте продълговати кюфтенца от ориза и гарнирате с рибата, хряна и отгоре скариди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: