Италиански хляб Чабата
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Чабата»Италиански хляб Чабата

Италиански хляб Чабата

EfrosiaEfrosia
Джедай
9434k1015k
Италиански хляб Чабата1 / 3
09/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"Ароматна чабата с комплименти от Италианската кухня"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • вода - 650 - 700 мл
  • мая - 11 г суха
  • захар - 1 ч л
  • сол - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете в 70 мл топла вода 1 ч. л. мая и се оставя за 5 минути. В останалата вода разтворете останалата мая заедно със захарта.

Прибавя се 1-вата смес с маята и се пресява брашното. Започнете да месите тестото и накрая прибавете солта. Тестото се поставя в намаслена купа, покрива се и се оставя за 1 час да престои.

Поръсете плота обилно с брашно. Разделете тестото на 3-4 части, оформете няколко чабати, като ги поръсите с брашно. Оставете хлебчетата за 40 минути почиват.

Загрейте фурната до 230 градуса, като на дъното се поставя съд с кипяща вода. Чабатите се редят в застлана тава с хартия за печене и се пекат първоначално на 230 градуса за 3 минути, а след това се намалява температурата до 200 градуса. Хлябът се пече още 10-15 минути.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: