Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържено Свинско»Пържено свинско месо по португалски

Пържено свинско месо по португалски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Пържено свинско месо по португалски1 / 2
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
190 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
250 мин.
Порции
2-4 порции
"На вас оставяме да прецените дали е божествено вкусно или само омайващо ароматно, според нас е и двете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • свински дроб - 200 г
  • за марината
  • червено вино - 2 ч.ч.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • кромид лук - 1 глава
  • черен пипер - на зърна
  • магданоз - 1/2 връзка
  • люта чушка - 1 бр.
  • карамфилчета - 4 - 5 бр.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре месото и дроба и ги нарязваме на тънки филии.

Правим марината, като смесваме виното, нарязаните на едро лук и чесън, черен пипер, нарязания на едро магданоз, нарязаната на ситно люта чушка и карамфилчетата.

Разбъркваме добре и вътре в нея слагаме месото и дроба. Оставяме ги в марината да престоят около 180 мин. След това ги изваждаме и ги отцеждаме.

Сгорещяваме маслото и изпържваме свинското месо, а след него и дроба.

Слагаме ги в тенджера и прибавяме и марината. Варим на слаб огън до готовност на месото.

Подправяме със сол и варим още 3-4 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: