Начин на приготвяне
Разрежете почистените сливи на половинки и махнете костилките. В голяма тава изсипете върху сливите захарта и ги оставете да престоят за няколко часа. Смесете оцета и водата и ги наръсете със сместа.
Тавата се слага във фурната и сливите се пекат, докато сиропът се сгъсти. Мармаладът се пече около 2 часа. Направете проверка за желаната гъстота като капнете капка върху порцеланова чиния. Готовата смес не трябва да се разлива.
След това прибавете канелата, лимонотузуто и орехите. Мармаладът от сини сливи се разбърква добре и се изсипва горещ в сухи и затоплени буркани.
Запечатайте бурканите и ги съхранявайте на хладно и тъмно място.
Коментари
Като цяло от 2 кг и 500 искарах около 5 малки бурканчета, което значи че за 5 кг. около 10 буркана ще стигне. Добре е .