Руло от салам в тесто

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Руло от салам в тесто1 / 2
07/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 250 г
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • мая - 10 г
  • яйца - 3 бр.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • масло - 140 г
  • сол
  • за пълнежа
  • салам - 750 г
  • магданоз - 1 китка
  • целина - 1 стръкче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко хладко мляко размийте маята. Оставете я на топло да втаса, след което към нея се прибавят разбитите яйца, останалото мляко, брашното и малко сол.

При омесването се прибавя предварително размекнатото масло. Полученото тесто трябва да се остави на топло, за да втаса.

Във вода, която не трябва да ври, а леко да шуми, се пускат магданоза /както е на връзка/ целината и салама. След известно време саламът се изважда и обелва.

Втасалото тесто се разточва на лист, в който се увива на руло саламът.

Приготвеното руло се слага в намазана с масло форма и се оставя на топло, за да бухне тестото отново. След това се намазва с разбития жълтък и се пече в гореща фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: