Орехова торта с какао

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Орехова торта с какао2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
14 парчета
"В сърцето ни винаги ще има място за още една любима торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • орехи - 16 с.л. счукани
  • захар - 8 с.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • какао - 1 с.л.
  • прясно мляко - за сиропиране, или захарен сироп
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • захар - 250 г
  • ванилия
  • масло - 200 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте хубаво жълтъците със захарта и добавете орехите и какаото. Внимателно объркайте разбитите на сняг белтъци и сипете сместа в намазнена и леко набрашнена форма.

Печете до готовност в умерено загряна фурна. Изстиналия блат разрежете на 2 отделни, които се сиропират със захарен сироп или прясно мляко, и ги слепете с крема.

За крема смесете млякото, брашното и захарта и възварете на котлона, като бъркате, докато кремът се сгъсти. Отделно разбийте мекото масло с пудрата захар на пухкав крем. Бъркайте с дървена лъжица, смесете двата крема.

Намажете и отгоре и отстрани тортата с крема и направете украса от орехи по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: