Начин на приготвяне
Карантията се измива и нарязва. Моят комплект е от черен, бял дроб.
Сварява се до готовност. Аз го направих в мултикукър на програма за супа.
Сварената карантия отцедих. В тенджера задуших в олиото червената чушка, нарязана, лука, нарязан на ситно, морковите, нарязани на колелца.
Прибавих подправките и разбърках. Сложих киселите краставички - нарязани, и чаша от бульона от карантията и нарязаните дреболии.
След това залях с вода, колкото да покрие продуктите. Варих до готовност на зеленчуците. Като всичко беше готово, прибавих застройка от едно яйце и две лъжици кисело мляко с кафена лъжичка оцет.
Поръсих телешката супа с нарязан магданоз.
Супа от телешка карантия се поднася със сос от оцет, чесън, вода и олио.
Вижте също какво има в състава на телешкото и защо ядем жилаво телешко.