Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Сотирано шкембе с боб

Сотирано шкембе с боб

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Сотирано шкембе с боб1 / 2
10/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • шкембе - 1 бр. свинско или телешко
  • боб - 300 г сварен
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • оцет - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • сол
  • масло - 70 - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете шкембето с 1-2 карамфилчета, бахар, дафинов лист, за да стане по ароматно, а може да използвате и готово сварено шкембе. След като изстине, го нарежете на тънки ивички.

За рецептата може да сварите боб или да използвате измит и отцеден от консерва.

Загрейте маслото и запържете нарязаните на тънки кръгчета моркови. Разклатете тигана няколко пъти и добавете шкембето заедно с настъргания лук и нарязания чесън. Разбъркайте, докато шкембето се запържи и добавете боба.

Поръсете сол, черен и червен пипер. Объркайте добре и след 1-2 минути снемете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Много странна гозбичка, никога не бих си и помислила, че шкембе и боб може да се съчетаят
15.05.2016 22:26
1