Заек с маслини

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Заек с маслини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • оцет - 500 мл
  • вода - 500 мл
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 3 бр.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • олио - 200 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • лимони - 1/2
  • маслини - към 25 - 30 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения и подсушен заек порционирайте и го залейте с марината от оцета, водата, нарязания лук и подправките.

След като месото се маринова 2-3 дни, извадете го, подсушете го и го сложете да се запържи. Запърженото заешко извадете от съда, в който поръсваме брашно и запържваме.

Запръжката разредете с малко от маринатата или с вода и оставете да кипне. Залейте заешкото със соса, добавете маслините, парченца лимон и оставете да се готви около 30 минути.

Ястието се поднася изстинало. По желание може да запържите моркови, малко целина и лук, за по-добър вкус на соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Оцета го замених с лимонов сок и мариновах 24 часа. Получи се не толкова крехко, колкото очаквах.
25.02.2016 09:56