Сиропиран сладкиш с рожков

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Сиропиран сладкиш с рожков2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • масло - 1 с.л. безсолно
  • брашно - 380 г + 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сироп от рожков - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 125 мл
  • рикота - 500 г сирене, може крема сирене
  • кафява захар - 320 г тъмно
  • ванилия - 1 ч.л. естествен екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намаслете кексова форма и я поръсете с 1 с.л. брашно. Загрейте фурна на 180 градуса. Излейте във формата сиропа от рожков (може да го намерите в биомагазините) и оставете формата във фризера за 20 минути.

Разбийте добре яйца, масло, сиренето, захарта и ванилията. Постепенно добавете пресятото с бакпулвера брашно и бъркайте до хомогенност.

Сипете сместа внимателно над сиропа и сложете да се пече за около 40-45 минути, докато клечка за зъби, забодена посредата, излезе суха.

Готовия сладкиш охладете във формата за 5-10 минути и обърнете върху поднос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: