Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта, следва киселото мляко с бакпулвера, смесваме добре, добавяме маслото, брашното от рожков, бялото брашно.
Всичко се разбива добре с телена бъркалка.
Двете ябълки се настъргват.
А голяма тава с размери 30/40 см приблизително се маже с меко масло.
Изсипва се половината смес и върху нея се разпределят ябълките. Отгоре сипваме останалата смес и заравняваме с лъжица.
Печем на умерена фурна до готовност 180 °C.
Готовият ябълков сладкиш намазваме със сладко, моето е горски плодове, и поръсваме с кокосови стърготини.
Много мек, много сочен, много ароматен, направо невероятен сладкиш с рожков и ябълки!
Идеален за кафето сладкиш с рожков!