Индийски агнешки кюфтенца

НиколаНиколаНовак
13/12/2014
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо425
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете ситно нарязания лук за 5 минути в загрятия зехтин и добавете скълцания чесън за още 30 сек. Добавете маслото и след това сипете кърито и брашното. Запържете за минута, снемете от котлона и при непрекъснато бъркане разредете с млякото.

Върнете на котлона и бъркайте, докато запръжката се сгъсти. Намалете котлона и варете за още 2 минути. Сипете доматения сос и овкусете със сол и пипер.

Снемете от котлона и добавете каймата. Оставете сместа да изстине и оформете кюфтенца. Оваляйте ги в брашно, галета и разбити яйца. Покрийте готовите кюфтенца и ги оставете в хладилник за 1 час или 1 нощ.

Изпържете агнешките кюфтенца за около 2 минути на маслена баня, докато станат златисти. Може да ги поднесете с доматен сос.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар