Пирог с кайма

Пирог с кайма
Снимка: Анонимен
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пирогът с кайма може да се хапва и студен, и топъл - важното е да е приготвен по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 2 - 3 глави (среден размер)
  • бутертесто - 1 опаковка
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица - 1 к.л.
  • магданоз - 1 к.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото нещо, което трябва да се направи, е да сварите яйцата. Трябва да са добре сварени.

Докато се варят яйцата, нарязваме на ситно лука (аз го смилам на робота). И го изсипваме в купа.

Следващата съставка, която трябва да подготвим, е каймата.

В друга купа смесваме суровата кайма с подправките и леко я запържваме до полуготовност.

След като е готова, я изсипваме при лука. Към тях прибавяме и ситно нарязаните яйца и хубаво разбъркваме.

След като сместа ни е готова, вземаме единия блат бутертесто, леко го разточваме с точилката и го слагаме в тавата върху хартия за печене.

Поръсваме го със сместа равномерно и навсякъде и покриваме с втория блат.

Леко го надупчваме пирога с вилица и намазваме с масло.

Поръсваме пожелание с настърган кашкавал.

Слагаме пирога с кайма да се пече до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна (за около 20 Мин.)

Най-вкусно е, когато е изстинало, но може и да се яде топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: