Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Пирог»Пирог с мандарини

Пирог с мандарини

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пирог с мандарини1 / 2
05/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 100 г
  • захар - 500 г
  • бадеми - 300 смлени
  • сметана - 150 г
  • масло - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • мандарини - 12 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мандарините се измиват и се подсушават. Пет мандарини се режат на тънки кръгчета. Настъргва се кората на четири от останалите мандарини и се изцежда сокът им. Кипват се 300 милилитра вода, добавят се 250 грама захар и се варят на бавен огън 5 минути.

В тази смес се пускат нарязаните на кръгчета мандарини, котлонът се намалява на минимум и сиропът къкри 20 минути. Кръгчетата мандарини се вадят с решетъчна лъжица. В сиропа се добавя сокът от мандарини, кипва се и се вари 10 минути на бавен огън. Сваля се от котлона.

Останалите мандарини се разделят на парченца и се пасират. Жълтъците се отделят от белтъците. Маслото се смесва с останалата захар и половината от мандариновата кора.

Добавят се един по един жълтъците, след това бадемите и накрая царевичното брашно. Добавя се мандариновото пюре и сметаната и всичко се разбърква. Добавят се разбитите на сняг белтъци.

Кръгла форма за печене се маже с мазнина и се постила с хартия за печене. На дъното се слагат кръгчетата мандарини и се излива тестото. Пече се 1 час на предварително загрята на 160 градуса фурна. Оставя се да изстине в тавата. Обръща се и се полива със захарния сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: