Хек с гъби и вино

KalinkaKalinkaНовак
17/12/2014
"Може и да го панирате, но ако искате да опитате наистина вкусен хек, пригответе го на фурна по тази рецепта - това е истината "
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 336
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете рибните филета и ги поръсете с малко лимонов сок и черен пипер.

Загрейте олио и запържете нарязания ситно лук, морковите - на кръгчета, и нарязаните на парченца гъби. Добавете цели необелени скилидки чесън и нарязания ситно домат.

След като доматът се развари, добавете доматеното пюре, подправките, разбъркайте добре и долейте виното. Оставете на котлона, докато алкохолът се изпари и залейте със соса подредената в тавичка риба.

Сложете да се пече около 30 минути в добре загряна фурна.

Рецептата е приготвена с червено вино, но вие може да изпробвате и бяло.

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар