Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Хек с гъби и вино

Хек с гъби и вино

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Хек с гъби и вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Може и да го панирате, но ако искате да опитате наистина вкусен хек, пригответе го на фурна по тази рецепта - това е истината"

Необходими Продукти

  • хек - около 800 г филе
  • моркови - 4 - 5 бр.
  • гъби - 300 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • домати - 1 среден
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • куркума - 1 ч.л.
  • къри - 1/2 ч.л. по желание
  • вино - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете рибните филета и ги поръсете с малко лимонов сок и черен пипер.

Загрейте олио и запържете нарязания ситно лук, морковите - на кръгчета, и нарязаните на парченца гъби. Добавете цели необелени скилидки чесън и нарязания ситно домат.

След като доматът се развари, добавете доматеното пюре, подправките, разбъркайте добре и долейте виното. Оставете на котлона, докато алкохолът се изпари и залейте със соса подредената в тавичка риба.

Сложете да се пече около 30 минути в добре загряна фурна.

Рецептата е приготвена с червено вино, но вие може да изпробвате и бяло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: