Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Черен дроб с доматен сос

Черен дроб с доматен сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Черен дроб с доматен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5
"Черен дроб, какъвто не сте опитвали досега - сочен, ароматен и много вкусен - за ценителите на хубавото"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 600 г телешки или агнешки
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л. краве
  • бекон - 100 г, нарязан на ситно
  • лук - 1 глава, нарязана на полумесеци
  • чесън - 1 скилидка, наситнена
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червено вино - 200 мл
  • домати - 2 броя, обелени, нарязани на кубчета
  • чушки - 3 броя червени и зелени, печени, нарязани на ивици
  • риган - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премахнете ципата, кръвоносните съдове от дроба и го нарежете на парчета. Подсушете го старателно с кухненска хартия и го оваляйте в брашно, след което го изпържете в сгорещено олио.

Извадете дроба и в същата мазнина задушете лука и чесъна за 2-3 мин. Добавете бекона и чушките, а след още 1 мин. изсипете и доматите, доматеното пюре, ригана и виното.

Подправете ястието със сол и пипер на вкус. Сосът къкри непокрит, докато се сгъсти. След това се добавя дробът и се вари още няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: