Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко по кашмирски

Агнешко по кашмирски

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Агнешко по кашмирски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 4 с.л.
  • агнешко - 900 г, нарязано на кубчета
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • масала - 4 с.л.
  • чили - 1 ч.л.
  • шафран - 8 - 10 нишки
  • сол - на вкус
  • кисело мляко - 2/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган изпържете вътре агнешкото. Разбърквайте добре по време на пърженето. След това намалете температурата на котлона, покрийте с похлупак и гответе така още около 10 минути.

Прибавете останалите подправки с изключение на киселото мляко и разбъркайте добре. Ако месото е прекалено сухо, прибавете съвсем малко количество вряща вода. След това покрийте и оставете да къкри за още 10 минути.

Отстранете тигана от огъня и го изчакайте ястието да се охлади. След това изсипете лъжица по лъжица киселото мляко, като не спирате да бъркате.

Върнете обратно ястието на котлона и гответе непокрито на ниска температура, докато се сгъсти. Сервирайте горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: