Агнешко по ланкаширски

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Агнешко по ланкаширски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг овнешки или агнешки врат
  • бъбреци - 3 бр агнешки бъбреци
  • картофи - 1 кг
  • гъби - 200 г печурки
  • лук - 3 глави лук
  • бульон - 500 мл телешки бульон
  • масло - 60 - 70 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете мазнините от месото и го нарежете на кубчета. Посолете и сложете черен пипер на вкус.

Обелените картофи се режат на едро, гъбите и бъбреците направо на две. Лукът се реже съвсем ситно.

Намажете с част от маслото дъното на дълбока тавичка и наредете най-отдолу месото, отгоре бъбреците и гъбите, покрийте с картофите.

Залейте с бульона и остатъка от маслото. Затворете плътно с капак и задушавайте на слаб огън /120/ градуса поне 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: