Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Солено Руло»Руло с макарони и телешко месо

Руло с макарони и телешко месо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Руло с макарони и телешко месо2 / 2
16/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Сещате ли се за по-вкусна комбинация от тази?"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 700 г
  • макарони - 300 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • хляб - 140 г
  • масло - 50 г
  • галета - 40 г
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват и се отцеждат. Добавя се масло и се разбъркват. Месото се смила и се смесва с накиснатия и отцеден хляб. Отново се смила. Добавя се мляко и сол и всичко се разбърква.

Върху мокра кърпа се слага каймата и се оформя като правоъгълник. В центъра се слагат готовите макарони и краищата на кърпата се съединяват, така че ръбовете на правоъгълника от кайма да се похлупят.

Рулото се защипва откъм късите краища. В намазана с мазнина тава се слага рулото и се намазва с яйце, разбито с вода. Поръсва се с галета и се пече 40 минути на 170 градуса.

Отстрани може да гарнирате с нарязани зеленчуци по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: