Начин на приготвяне
Магданозът се нарязва и се пасира заедно със зехтина. Фурната се загрява до 200 градуса. Карфиолът се разделя на съцветия. Морковите се режат на кръгчета с дебелина 1 сантиметър. Зеленчуците се слагат в купа и се смесват с 4 супени лъжици зехтин, добавя се сол и черен пипер.
Зеленчуците се слагат в тава, постлана с хартия за печене и се пекат на 180 градуса около половин час, като от време на време се обръщат. Беконът се запържва, докато не стане хрупкав, и се отцежда от мазнината. Начупва се на малки парченца.
Лукът се реже на ситно. Останалият зехтин се загрява в тенджера с дебело дъно. Лукът се запържва до прозрачност и се добавят зеленчуците и бульонът. След като сместа кипне, котлонът се намалява и супата се вари на бавен огън 5 минути.
Сваля се от котлона и се оставя за 10 минути. Супата се пасира и се добавя сметаната. Сервира се, като във всяка чиния се добавя от зеленото масло.