Пиле със зелено масло

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пиле със зелено масло1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът и копърът се нарязват на ситно и се смесват с омекналото масло. Лимонът се изцежда, сокът се добавя към маслото. Добавя се половината от солта и сместа се разбърква.

Пилето се измива, подсушава се със салфетки и се натърква с останалата сол отвътре и отвън.

Кожата на гърдите внимателно се повдига и под нея се слага от зеленото масло.

Кожата се притиска, пилето се връзва с конец и се пече час и половина на 200 градуса, като периодично се полива със соса от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: