Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Супа от печени зеленчуци с бекон и зелено масло

Супа от печени зеленчуци с бекон и зелено масло

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Супа от печени зеленчуци с бекон и зелено масло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бульон - 1200 мл пилешки
  • карфиол - 1 кочан
  • лук - 1 глава
  • бекон - 6 тънки резена
  • зехтин - 6 с.л.
  • сметана - ¼ ч.ч.
  • моркови - 3 бр.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
  • за зеленото масло
  • магданоз - 1 връзка
  • зехтин - 125 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът се нарязва и се пасира заедно със зехтина. Фурната се загрява до 200 градуса. Карфиолът се разделя на съцветия. Морковите се режат на кръгчета с дебелина 1 сантиметър. Зеленчуците се слагат в купа и се смесват с 4 супени лъжици зехтин, добавя се сол и черен пипер.

Зеленчуците се слагат в тава, постлана с хартия за печене и се пекат на 180 градуса около половин час, като от време на време се обръщат. Беконът се запържва, докато не стане хрупкав, и се отцежда от мазнината. Начупва се на малки парченца.

Лукът се реже на ситно. Останалият зехтин се загрява в тенджера с дебело дъно. Лукът се запържва до прозрачност и се добавят зеленчуците и бульонът. След като сместа кипне, котлонът се намалява и супата се вари на бавен огън 5 минути.

Сваля се от котлона и се оставя за 10 минути. Супата се пасира и се добавя сметаната. Сервира се, като във всяка чиния се добавя от зеленото масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: