Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Немски марципанови бисквити с канела

Немски марципанови бисквити с канела

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Немски марципанови бисквити с канела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30 бр.

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. (белтъци)
  • пудра захар - 500 г
  • бадеми - 550 г (смлени)
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонов сок - ½ с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг. Добавя се на порции пудрата захар и се разбива до гладка смес. Пет супени лъжици се оставят за глазура.

Бадемите се смесват с лимоновия сок и канелата. Тази смес се добавя към белтъците. Получава се марципан и се оформя топка, която се оставя за половин час в хладилника.

Студеният марципан се разточва върху дъска, поръсена със захар, на кора с дебелина 1 сантиметър. Изрязват се звездички с формички и се редят в тава, постлана с хартия за печене.

Намазват се с белтъчната глазура и се оставят за 30 минути в хладилника. Пекат се 20 минути на 120 градуса. Охлаждат се и се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: