Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Новогодишни ребърца с червено вино

Новогодишни ребърца с червено вино

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Новогодишни ребърца с червено вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Традицията повелява на трапезата за Нова година да се поднесе най-доброто и ние се съобразяваме с това - затова предлагаме и тази рецепта за Новогодишни ребърца"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 500 г
  • лук - 2 глави
  • червено вино - ½ ч.ч.
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на шайби, ребърцата се режат на парчета и се поръсват със сол.

Лукът се запържва в зехтина, добавят се ребърцата и се запържват до златисто.

Добавя се виното и всичко се задушава на бавен огън 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: