Домашен хляб с мляко

30/12/2014
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 865
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се загрява до 35-40 градуса. Добавя се маята, разбърква се, след това се сипват солта и захарта и отново се бърка, докато се разтворят.

Брашното се пресява и към него добавяме млякото с маята, 1/2 разтопено

на водна баня масло.

Тестото се меси и малко по малко сипваме от хладката вода. Тестото трябва да стане гладко и да не лепне. Меси се поне 10 мин. и се оставя да втаса в намазнен съд, покрит с кърпа или фолио за 45 до 60 мин.

След това оформяме тестото с формата на хляб, отгоре се правят 5-6 резки (добре е да се пече във форма за печене на хляб). Ако нямате такава, сгънете на няколко ката алуминиево фолио за печене.

Хлябът се пече посредата на фурната на скарата, а под него в отделна тава се изсипват поне 3-4 чаши вода. Парата прави хляба с по-хрупкава коричка. Пече се на 190-200 градуса в продължение на 35-40 мин.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ирина Андреева Jolie
Правила съм тоя номер с водата,но никога не ми се получава такава коричка.Къде бъркам? :)
0
0