Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен хляб - обикновен

Домашен хляб - обикновен

GeorgiGeorgi
Новак
1102
Домашен хляб - обикновен
Снимка: Georgi
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
175 мин.
Порции
5
"Макар и обикновен, този хляб е наистина много сполучлив"

Необходими Продукти

  • бяло брашно - 470 г
  • ръжено брашно - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • вода - 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • суха мая - 11 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашната се смесват и разбъркват в подходящ съд.

Яйцето, солта, захарта, маслото, маята и топла вода (50°C) се смесват в купичка и се разбъркват добре.

Прибавя са сместа към брашното и се омесва.

Остава се тестото да втаса 1 час и после пак се меси и хлябът се оформя в желаната форма.

Поставя се в тава с хартия за печене и се пече 55 минути на 180°C.

Домашният хляб - обикновен е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: