Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Шоколадов мус със захаросани рози

Шоколадов мус със захаросани рози

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Шоколадов мус със захаросани рози1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бял шоколад - 300 г
  • сметана - 300 г
  • яйца - 6 бр.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • за украса
  • рози - 6 бр. мини
  • яйца - 1 бр. (белтък)
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Розите се измиват и се подсушават. Белтъкът се разбива с вилица и с него се мажат листенцата на цветята. Поръсват се с пудра захар и се оставят да изсъхнат 24 часа.

Приготвя се мус, като шоколадът се разтопява на водна баня. Едно яйце и пет жълтъка се разбиват и се добавят към шоколада.

Сметаната се добавя по малко в изстиналата смес. Разпределя се в чаши и се охлажда 6 часа в хладилник. Поднася се, украсен с розички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: