Сорбе от лимони и шампанско

Марина НордМарина НордНовак1219
09/01/2015
Приготвяне45 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо389
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чашите или купичките за сорбето се охлаждат в хладилника. Кората на лимоните се настъргва. Лимоните се изцеждат и в сока се слага желатинът. Щом набъбне, се разтваря на водна баня на бавен огън.

Добавя се захарта и се разбърква. Сместа се охлажда до стайна температура. Добавя се шампанското, разбърква се и се оставя във фризера за 3 часа.

Вади се от фризера, разбива се в блендер и се оставя за още 3 часа във фризера. Белтъкът се разбива на сняг.

Сорбето се вади от фризера и се добавят белтъкът и бялото вино. Всичко се разбърква. Разпределя се в охладените чаши и се поръсва с лимонова кора. Сервира се веднага.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар