Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Руски кифлички с риба

Руски кифлички с риба

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски кифлички с риба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 2 и ½ ч.ч.
  • мая - 2 ч.л. суха
  • прясно мляко - 1 и ½ ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 бр. (за намазване)
  • за плънката
  • пъстърва - 300 г филе
  • пушена сьомга - 300 г
  • масло - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • бульон - 5 ч.ч. рибен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва с малко брашно, сол и малко топло прясно мляко. Оставя се за не повече от 5 минути и се добавя останалото брашно, останалото прясно мляко и омекналото масло.

Замесва се тесто и се оставя за 1 час на топло. Пъстървата се нарязва на ситно и се запържва в маслото. Сьомгата се нарязва на парченца. Тестото се разточва и се изрязват кръгчета с диаметър около 10 сантиметра.

Върху всяко кръгче се слага малко от пъстървата, а отгоре – парченце сьомга. Тестото се защипва така, че центърът с плънката да остане отворен. Редят се в тава, намазана с мазнина.

Оставят се 15 минути на топло и след това се намазват с разбито яйце. Пекат се 30 минути на 200 градуса. Сервират се с купички рибен бульон. При желание малко от бульона се налива в центъра на кифличките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: