Начин на приготвяне
Средната груба жилка на зелевите листа се отстранява. Листата се режат на тънки ивици. Смесват се с целите скилидки чесън и се запържват в зехтина за 10 минути.
Маята се разтваря в 1/2 ч.ч. топла вода. Брашното се смесва със солта, добавя се маята и се замесва тесто. Добавя се пърженото зеле и се меси още малко.
Тестото се слага в купа, покрива се с влажна кърпа, оставя се на топло за час и половина.
Грисът и царевичното брашно се смесват и със сместа се поръсва плот или маса, където ще се разточва тестото. Тестото се разточва на дебела кора, навива се на руло и се реже на парченца с 2-3 сантиметра дебелина.
Редят се в тава, постлана с хартия за печене и се оставя на топло за още половин час. Пекат се 20 минути на 220 градуса. Сервират се топли или студени.