Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши с рачешки рулца

Суши с рачешки рулца

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
12/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Готови ли сте да се справите с предизвикателството да приготвите суши у дома?"

Необходими Продукти

  • ориз - 500 г за суши
  • оцет - 3 с.л. за суши
  • сол - 1 - 2 ч.л. или на вкус
  • захар - 2 ч.л. или на вкус
  • рачешки рулца - 1 опаковка
  • чушки - 1 бр. червена
  • сьомга - 100 г
  • краставици - 1/2
  • кори нори - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза според указанията на опаковката - сложете го да се вари в посоченото количество вода, като преди това го измиете добре в няколко води. След като поеме водата, го снемете и го оставете под капак за 15-20 минути. След това объркайте с оцета, захарта и солта.

Оставете ориза да изстине напълно и нарежете през това време зеленчуците - чушката на тънки ленти заедно с краставицата. Сьомгата също може да нарежете на лентички.

На рогозка за суши сложете една кора Нори, навлажнявайте пръстите си и разпределете от ориза отгоре на равен пласт. В основата на листа подредете по малко сьомга, краставица и чушка и отгоре рачешки рулца по дължина. Завийте стегнато сушито и направете така и останалите кори с ориза.

Нарежете на кръгчета сушито и поднесете със соев сос и уасаби по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: