Охлюви с мащерка по средиземноморски

23/01/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"Охлюви - страхотен зеленчук, който пъпли нагоре-надолу из градината и от който се готвят разкошви ястия "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 881
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една глава лук се нарязва на ситно. Чесънът, морковите и лукът се варят заедно с черния пипер около 30 минути - докато се получи ароматен бульон.

Охлювите се измиват добре и се сваряват в солена вода. Прецеждат се и се вадят от черупките. Бульонът се прецежда и се оставя да заври. Добавят се охлювите и се варят още 15 минути.

Останалият лук се нарязва на шайби и се запържва в зехтина. Поръсва се с червения пипер и се добавя малко топла вода. Добавят се доматеното пюре, оцетът и лимонът, нарязан на кръгчета.

Всичко се готви се до пълното задушаване на лука. След това всичко се пасира, добавят се жълтъците и малко от зеленчуковия бульон. Добавят се и охлювите и ястието се сервира, поръсено с мащерка и нарязан на ситно магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Как ги ядете не знам. В Чехия е подсъдно да се берът охлюви.:)
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.05.2016 12:12
Да, но пък на мноооого други места са деликатес и са адски скъпи и полезни. А и както всяко друго животно, което се убива за да се нахраним ние...
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 16:39
А защо на снимката са с черупките?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв