Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Беларуска салата с картофи и горчица

Беларуска салата с картофи и горчица

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Беларуска салата с картофи и горчица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • картофи - 800 г
  • бекон - 200 г
  • яйца - 3 бр. сварени
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • горчица - 2 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - 1 щипка
  • ким - 1/3 ч.л.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • копър - 1/2 ч.л. семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и се оставят да се охладят. Лукът и чесънът се режат на ситно и се запържват около 4 минути на среден огън.

Беконът се реже на тънки ленти и се запържва в тигана, където се е пържил лука, за около 6 минути. Картофите се обелват и се режат на колелца.

Киселите краставички се режат на кубчета, яйцата се режат на резени. Картофите, краставичките и беконът се смесват в купа с чесъна и лука. Семената от копър се счукват в хаванче. В купичка се смесват зехтинът, горчицата, оцетът, солта и черният пипер.

Добавя се кимът и семената от копър. С този дресинг се залива салатата и се украсява с яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: