Сюзма (Цедено мляко)

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
31/01/2015
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 803
  • Преглеждания за месеца226
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете киселото мляко в тензух, завържете на вързоп и го оставете да се отцежда за около 6 до 8 часа.

След това прехвърлете млякото в гърне и покрийте отгоре с платно. Така може да го съхранявате по-дълго, ако го сложите на проветриво и студено място.

Ако искате да се получи по-твърда и по-вкусна сюзма, която може да се реже с нож, оставете гърнето в леко затоплена фурна за няколко часа.

Ако разредите сюзмата с вода, може да получите айран.

Може да разбиете сюзма и да ѝ добавите нарязана краставица и подправки на вкус. Консумирайте разядката с хляб.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар