Патица, печена с прясно зеле

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Патица, печена с прясно зеле1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патица - 2 кг цяла
  • зеле - 1 зелка (2 кг)
  • домати - 500 г
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - ронена, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете патицата, след което я разрежете откъм гръдната част, посолете на око и я сложете да се вари в малко вода, докато полуомекне.

Скълцайте ситно зелете и го задушете в мазнина и малко вода. Добавете обелените и нарязани ситно домати. Задушете с тях около 10 минути и объркайте с чубрицата и червения пипер.

Прехвърлете зелето в тава и отгоре сложете патицата. Залейте с бульон от варенето на патицата и сложете да се пече в умерена фурна.

По време на печенето обръщайте няколко пъти патицата.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: