Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Каши»Патешка каша със сирене

Патешка каша със сирене

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
07/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Няма да повярвате малко сирене какъв невероятен вкус и аромат придава на тази каша"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 6 парчета
  • масло - 125 г
  • брашно - 1 к.ч.
  • сирене - 200 г
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
  • бульон - 1 ч.ч. пилешки от кубче
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре месото и го сваряваме в подсолена вода до готовност.

Сгорещяваме маслото и в него запържваме брашното. В студения бульон добавяме жълтъка и с постоянно бъркане го прибавяме към брашното, докато сместа се сгъсти и стане на гъста каша.

След това добавяме натрошеното сирене, черен пипер и сол на вкус и месото и продължаваме да бъркаме.

Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз и оставяме кашата да се вари на тих огън за 10-15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: