Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Грузинско кучмачи от пилешки сърчица

Грузинско кучмачи от пилешки сърчица

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Грузинско кучмачи от пилешки сърчица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 600 г
  • лук - 4 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • люти чушки - 1 бр.
  • босилек - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л. млян
  • червено вино - ½ ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • нар - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарът се оставя за половин час в хладилника, вади се, потапя се в купа с вода и се разрязва на 4 части. Вадят се зърната. Сърчицата се запържват на среден огън в 2 супени лъжици олио за около 6 минути. Добавя се сол, черен пипер, 3 супени лъжици вино и една чаша вряла вода.

Задушава се на бавен огън 40 минути. Лукът и чесънът се режат на ситно и се запържват в останалото олио. Лютата чушка се реже на ситно и се добавят лукът и чесънът. Добавят се черният пипер и подправките и всичко се счуква в хаванче.

Добавя се останалото вино и всичко се разбърква. В съда със сърчицата се добавят лукът и подправките. Разбърква се и всичко се задушава на бавен огън 7 минути. Сваля се от котлона и се слага в голяма купа. Поръсва се със зърна от нар и с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: