Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Грузинско предястие пхали

Грузинско предястие пхали

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Грузинско предястие пхали2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • зеле - 500 г
  • магданоз - 1 връзка
  • орехи - 100 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • нар - 1 бр.
  • оцет - ½ ч.л.
  • кориандър - ½ ч.л. млян
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарът се разрязва, отделят се зърната. Зелето и спанакът се нарязва на ситно, задушава се 5 минути на силен огън, сваля се от котлона и се отцежда.

Орехите, магданозът, чесънът и лукът се смилат. Добавят се черният пипер, солта, кориандърът и всичко се разбърква.

Сместа се смила, отцежда се и се добавят спанакът и зелето. Добавя се оцетът. От сместа се оформят топчета като орех и всяко се украсява със зърно от нар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: