Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Захаросани лимонови кори

Захаросани лимонови кори

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Захаросани лимонови кори2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Не изхвърляйте лимоновите кори, захаросайте ги - ето как"

Необходими Продукти

  • лимонови кори - количество по желание
  • захар
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвените лимонови кори залейте с вода и ги сложете да се сварят до омекване. След това ги претеглете и добавете към тях толкова вода и захар, колкото е теглото им.

Сложете ги да се варят отново, докато сиропът се сгъсти малко повече от стандартния сироп при сладко. Към сместа не добавяйте лимонена киселина.

Коричките се сипват в бурканчета заедно със сиропа, защото ако го отцедите, те ще изсъхнат, ще се втвърдят и няма да са годни за употреба.

След известно време сиропът в бурканчетата кристализира и лимонивите корички са готови за употреба.

По този начин може се захаросат и портокалови кори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: