Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Захаросани портокалови кори за торти и сладкиши

Захаросани портокалови кори за торти и сладкиши

Захаросани портокалови кори за торти и сладкиши
Снимка: Неделина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
10
"Може да приготвите най-различни торти и сладкиши с тези захаросани портокалови кори"

Необходими Продукти

  • портокалова кора - от 20 портокала
  • захар - 250 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много добре измийте портокалите и ги натъркайте със сапун. Измийте ги с гореща вода.

Изрежете корите на портокалите, като избягвате белите части. След това ги нарежете на малки квадратчета.

Измийте и подсушете много добре буркан. Започнете да редите, като редувате ред корички и ред бяла захар.

Когато стигнете до края притиснете с лъжица, за да излезе въздухът. Допълнете и завършете буркана със захар. Затворете с капачка и съхранявайте в хладилник.

Използвайте озахарените корички за различни сладкиши по ваш избор.

Захаросаните портокалови кори за торти и сладкиши са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: